NINA ĐURĐEVIĆ

Nina je Đurđević rođena 1980. u Jugoslaviji, današnjoj Sloveniji, i mada je većinu života mislila da je Slovenka makar dijelom, nije. Iako to nije ni važno.

Školovana je fotografkinja sa dugogodišnjim iskustvom u reportažnoj i komercijalnoj fotografiji te u onoj autorskoj pri čemu najradije bira autoportretni izričaj.

Također, dugo je smatrala kako je njezina fotografija intimističkog karaktera da bi se vremenom ispostavilo kako ima i socijalnih, da ne kažemo aktivističkih, elemenata. Što je vjerojatno podsvjesna posljedica aktivističke okoline kojoj je dozvolila da ju zadesi.

Životno ju najviše oblikovalo dakako raznovrsno iskustvo života, počevši od obiteljske zajednice do svih narednih. Brutalnost ovoga svijeta pomogla joj da počne mijenjati stečena životna uvjerenja te pokuša implementirati svoja, malo ljubavnija, čime se dan danas bavi.

Većinu vremena. Ako je zapravo pitate čime se bavi u životu reći će da se bavi odnosima.

Prema sebi, ljudima, životu, fotografiji.

Na rubu je pomisli da zapravo voli život.

NATAŠA ZLATOVIĆ

Nataša Zlatović (1993) rođena u Novom Gradu, BiH. Djetinjstvo je provela u Rumi, a osnovno fakultetsko obrazovanje stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Odsijeku za filozofiju na temu „Gramšijeva filozofija prakse“. Tijekom boravka u Srbiji pohađala je Ženske studije, volontirala na feminističkim festivalima i u okviru internshipa boravila u Grčkoj, pri izbjegličkom kampu.

Od 2018. Godine živi u Zagrebu, a 2020. upisuje magistarske studije Sociologije kulture, Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani.

U sklopu svojih brojnih interesa izdvaja interes za teoriju roda i seksualnosti, marksističku teoriju, književnost i film.

EVA BADANJAK

Eva Badanjak (a.k.a. MODROZELENA) je glazbenica i audio-inženjerka koja se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom te organizacijom koncerata DIY bendova. Rođena je, živi i radi u Zagrebu.

Najvažniji projekti uključuju: ŽEN, Cabinet of Delicious Wonders, DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, Živ Žar Žur, Sataraxz,…

JORDI ILIĆ

Jordi Ilić rođena je u Supetru, Hrvatska, 1993. godine. U Zagrebu živi od 2011. Diplomirala je sociologiju te etnologiju i kulturnu antropologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Tijekom dana, bavi se prodajom za nevjerojatnu društvenu igru ‘Fierce Women’, a mimo toga svira u bendu pod nazivom Tús Nua.

Volontira i surađuje s brojnim organizacijama koje rade na postizanju kvalitete života LGBTIQ osoba. Inkluzivno društvo jednakih mogućnosti za sve je jedna od stvari koje je inspiriraju. Osim aktivizam, Jordi jako voli mačke te provoditi vrijeme u prirodi.

IVANA PEŠUT

Ivana Pešut rođena je 1988. Godine u Požegi, a trenutno živi u Zagrebu. Studirala je socijalni rad, ljudska prava i demokraciju; a trenutno radi kao savjetnica u jednoj feminističkoj organizaciji.

Posljednjih godina posebno je zanima marksistička feministička teorija, a pored toga pokušava balansirati na gotovo nevidljivoj liniji kojom navodno dijeli posao od privatnog života.

PAULA SKELIN

Paula Skelin rođena je u Splitu 1992. Završila je preddiplomski studij Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Nakon završetka studija seli u Zagreb, gdje se primarno bavi produkcijom kratkog filma, audio vizualnog promo materijala i suradnjama s različitim umjetnicima. Scenaristica je i redateljica raznolike fikcije, dokumentarnog i eksperimentalnog kratkog filma koji su prikazani na mnogim hrvatskim filmskim festivalima.

Momentalno se bavi snimanjem novog filma ‘Loose’, koji je uključen u službenu selekciju European Short Pitch 2020 te ga financira Hrvatski audio-vizualni centar.

Osim interesa za film, aktivno je uključena u zagovaračke procese za mentalno zdravlje.

K-ZONA

Koordinatorice lokalne Hrvatske WoW Grupe su zaposlenice K-zone: Tara Gudović i Marino Čajdo.

Tara Gudović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti (smjer politologija), a potom upisala neformalni obrazovni program Centra za ženske studije. Kroz fakultet je stekla vještine putem volonterskog rada na različitim poljima. Radila je na radioemisiji ‘Zdravo’ u pripremi vijesti i sadržaja, volontirala u nekoliko udruga/inicijativa za promicanje rodne ravnopravnosti poput Vox Feminae, Libele i Hollabacka. Posebno područje interesa joj je rad s djecom. U domu za djecu A.G. Matoš pružala je pomoć u učenju predmeta za osnovnu i srednju školu, organizirala radionice i ostale kreativne aktivnosti po potrebi. Osim toga, sa djecom je volontirala preko Foruma za slobodu odgoja gdje je stekla iskustvo organiziranja predavanja i radionica za učenike/ce srednje škole u svrhu promicanja kritičkog razmišljanja, zaštite prava manjina, osviještavanja rodnih uloga i koordinacije ostalih volonterskih školskih aktivnosti. Trenutno se bavi volontiranjem s izbjeglicama za ‘Are You Syrious?’ na društvenoj integraciji.

Marino Čajdo (Split, 1988.) dugogodišnji je aktivist i suradnik brojnih udruga civilnog društva: Zagreb Pride Udruženje, Domino (Queer Zagreb), K-zona, … Primarno je fokusiran na područje nezavisne kulture te projekte u lokalnoj zajednici. Trenutno radi u udruzi Prostor rodne i medijske kulture K-zona kao asistent na projektima Vox Feminae Platforme, Women on Women, društveno kulturnog centra Šesnaestica te produkciji Vox Feminae Festivala; a u udruzi radi i na promotivnim aktivnostima i širenju publike. Ujedno, jedan je od osnivača udruge Flamingo i koordinator aktivnosti queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo.