Sammar Al Kerawe

Sammar Al Kerawe je rojena l. 1984 v Bagdadu v Iraku. V Sloveniji je pred enim letom zaprosila za azil in je še zmeraj v azilnem postopku. Po poklicu je frizerka. Trenutno se uči slovenskega jezika. Aktivna je na različnih družbenih področjih v Sloveniji. Prejela je certifikat na tečaju za turistično vodenje. Je predana zagovornica enakosti spolov in pravic žensk. Diskriminacija na podlagi spola je eden izmed glavnih razlogov, zaradi katerih je morala zapustiti Irak. Sanja o vključujočem in pravičnem svetu, kjer so pravice enake za vse.

Favour Edokpayi Musa

Ime mi je Favour Edokpayi Musa. Rojena sem bila leta 1986 v Lagosu v Nigeriji. Živim v Ljubljani v Sloveniji. Rada bi prispevala k opolnomočenju deklet in žensk. Sem youtuberka in na svojem kanalu Evelynnaturalbeauty informiram ženske o moči naravne lepote. Rada vidim, da so ženske nasploh samozavestne glede sebe. Tam, od koder prihajam, je 80% žensk izgubilo samozavest zaradi pritiskov s strani družbe, v kateri na vseh področjih dominirajo moški. Želim si vzpostaviti platformo in varen prostor za ženske, kjer bi lahko ženske odprto razpravljale o ženskah v sodobnih družbah. Kjer bi se snovale spremembe v kulturi(družbi), da bi bila bolj vlkjučujoča za ženske. Kjer ne bi bilo kulturnih pritiskov, da se morajo poročiti in imeti otroke v zelo zgodnji starosti.

Victoriia Pospelova

Viktoriia Pospelova je rojena leta 1997 v Rusiji. Že kot najstnica je začela pisati prozo in risati. Pri njenih petnajstih letih je z družino morala zapustiti državo iz političnih razlogov. Od februarja 2015 naprej dela v MSUMu, približno takrat pa je postala tudi aktivna na področju političnega in feminizma v umetnosti.

Eden izmed Viktorijinih glavnih ciljev je širiti feministično teorijo med ljudi in skozi umetnost predstaviti, s kakšnimi problemi se soočajo ženske v vsakdanjem življenju. Zaradi tega se je odločila sodelovati v programu WoW, saj upa, da bo pridobila nova znanja in razvila potrebne sposobnosti za uresničevanje svojega dela tudi v prihodnje.

Viktorijini ključni interesi so umetnost (risanje, pisanje), glasba (nastopanje) in področje mentalnega zdravja.

Samar Zughool

Samar Zughool je rojena l. 1986 v Amanu v Jordaniji. Je vodja medkulturnega usposabljanja, gledališka igralka in neformalna (educator?). V Sloveniji biva od leta 2014 naprej. Razvija in izvaja neformalne izobraževalne metode, ki temeljijo na izkustvenih učnih praksah, medkulturni občutljivosti in pedagogiki zatiranih. Njena strast je artivizem, skozi gledališče se sooča z vprašanji, povezanimi z globalno nepravičnostjo in diskriminacijo na podlagi spola. Prejela je študentsko Prešernovo nagrado na Fakulteti za družbene vede za svoje magistrsko delo “Vloga gibanj za pravice žensk pri spremembah spolno diskriminatorne zakonodaje po arabski pomladi”. Je predana feministka v boju za globalno pravičnost onkraj spolov in narodov.

Azadeh Hashemzadeh

Azadeh Hashemzadeh je rojena l. 1988 v Iranu. Je diplomirana fotografinja. V letih 2004 – 2011 je delala v različnih podjetjih kot urednica fotografij / videov in fotografinja. Leta 2011 je odprla svoj fotografski studio. Leta 2018 je z možem v Sloveniji zaprosila za azil in leta 2019 prejela status begunke. Obiskuje tečaj slovenskega jezika in skoraj dnevno prostovoljno dela na Slovenski filantropiji v Ljubljani. Komuniciranje z ljudmi iz različnih držav ji pomaga pri učenju jezikov, česar se loteva z veliko motivacije, saj želi v Ljubljani nadaljevati študij notranjega oblikovanja. Zelo jo veseli uredniško in fotografsko delo. Trenutno v prostem času prostovoljno portretira prosilce za azil in begunke.