Nora Verde

HR
Nora Verde

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru kada objavljuje prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ (Narodno sveučilište, Split, 1994.)

Pjesme su joj objavljene u pjesničkom zborniku „Oblaci“ (Matica Hrvatska, Zadar, 1998.) zadarskog Studentskog književnog kluba. Od 1998. godine do danas radi kao novinarka i urednica u dnevnim i tjednim novinama te u neprofitnim medijima u sektorima kulture, glazbe, televizije, civilnog društva, ljudskih prava i nezavisnih medija.

Od 2010. književne radove piše i objavljuje pod literarnim imenom Nora Verde. Autorica je proznih knjiga „Posudi mi smajl“ (Meandar, 2010.) i „Do isteka zaliha“ (Naklada Sandorf, 2013.) koja će izaću u slovenskom prijevodu. Priče su joj objavljene u zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“, Labris 2012. i knjizi kratkih priča „Zagreb Noir“ (Durieux, 2014.) koja je u prijevodu na engleski jezik objavljena u novembru ove godine u američkoj nezavisnoj kući Akashic Books. Trenutno radi na knjizi kratkih priča pod radnim naslovom „Poligon za nevozače“ koja bi trebala izaći na proljeće/ljeto 2016. godine.

Socials